13 HERENHUIZEN EN

5 STADSWONINGEN

IN HARTJE

VEENENDAAL

Veenendaal,
een stad om van te houden

Veenendaal, een bruisende stad met een dorps en groen karakter

Veenendaal is een superfijne plek om te wonen. Dat is terug te zien aan de groei van de stad en het feit dat mensen die er eenmaal gesetteld zijn, niet snel zullen vertrekken. Met de komst van Brouwershof bieden we een mooie kans om nieuw te wonen in Hartje Veenendaal. Een goed bereikbare stad met dorpse gemoedelijkheid.

Moderne stad met rijke historie

In 1566 werd de eerste kerk in Veenendaal gebouwd. De geschiedenis gaat dus ver terug en dat is mooi, want dat stukje oudheid geeft de stad karakter. De vele monumenten zijn echter nog slechts het bewijs van vervlogen tijden, want verder is de stad modern in haar voorzieningen, winkelaanbod, horeca én bewoners. Prachtig om doorheen te wandelen in de winterzon of een fietstocht te maken langs een van de vele monumenten.

Om te winkelen hoeft u de stad niet uit

Loop straks even naar de markt en geniet vervolgens van een kopje koffie op het terras bij De Faaazaaaant. En bij slecht weer, dan winkelt u prettig overdekt in de Passage Corridor en Winkelcentrum De Scheepjeshof. Wist u dat er wel 350 winkels in het centrum zijn? Landelijk bekende ketens en lokale ondernemers met speciaalzaken en boetiekjes wisselen elkaar af.

Groen doen

Veenendaal ligt op de rand van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. En daarmee is de toon gezet. In en rond de stad krijgt u alle gelegenheid om lekker buiten te zijn. Bewandel de paden in Nationaal Park Hoge Veluwe en fiets door het glooiende landschap. Geniet onderweg van heidezicht, de geur van bos, weggetjes waar u slechts de vogels hoort, historische bouwwerken en indrukwekkende kastelen. En tussendoor natuurlijk even genieten van een goede kop koffie met wat lekkers. Een gewoon dagje weg kan zomaar als vakantie voelen.

Wist u trouwens al dat Veenendaal in1997 tot Groenste stad van Europa werd benoemd, in 2000 verkozen werd tot Fietsstad van Nederland en in 2004 benoemd tot de groenste stad van Nederland?

Culinair genieten

Laat u zichzelf graag culinair in de watten leggen of vindt u het fijn om af en toe een hapje buiten de deur te eten? Hiervoor krijgt u alle gelegenheid in Veenendaal. Ook bij terrasjesweer hoeft u niet ver van huis. Terrassen te over, vaak lekker verwarmd in het voor- en najaar. In het centrum zijn legio horecagelegenheden die voor elk wat wils bieden. De populaire Mucha’s, Mango’s, Zeldzaam, Ups & Downies en Bite zijn slechts enkele voorbeelden. Als u zelf bekend bent in Veenendaal, kunt u er vast moeiteloos een aantal favorieten aan toevoegen.

Dagje of avondje weg

Zin in even een avondje weg? Bezoek Theater De Lampegiet waar altijd een gevarieerd programma op de agenda staat. Ook de Cultuurfabriek is een leuke plek om een voorstelling bij te wonen, workshop te volgen, expositie te bezoeken, lekker te dansen óf om een paar goede boeken te vinden. De bibliotheek vindt u hier ook. Verder is er nog Filmhuis Veenendaal voor als u eens zin heeft in een filmpje en popcorn.